Limonlu Ayva


Ayva, en sevilen  kış  meyvelerinden  biridir. Ekmek ayvası  olarak  bilinen  sulu  ayvalar  daha lezzetli  oldukları için  genellikle  onları  tercih ederiz.  Hatta kimimiz  susuz yani yavan olan ayvaları pek sevmeyiz. Ben de susuz  ayvaları  daha lezzetli  hale getirdiğim  pratik  ve kolay yöntemimi paylaşmak  istedim  sizinle. İste bu yöntem sayesinde ayvalar hem lezzetleniyor hem de yumuşacık oluyorlar. Özellikle ekşi ve mayhoş lezzetleri  sevenler  çok beğenecekler bu yöntemi. Limonlu ayva mezesi  nasıl hazırlanır  diye merak edenler için hazırladığım  videoya buyrun .

Limonlu  Ayva İçin  Gerekli Malzemeler

  • 4 adet ayva
  • 1 adet limon
  • Tuz


Limonlu Ayva Nasıl  Hazırlanır

  1.  Ayvaları yıkayıp  kabuklarını  soyuyoruz.
  2. Soyduğumuz Ayvalı ince ince dilimliyoruz.
  3. Bir kaseye  limon  suyunu  sıkıyoruz.
  4. Üzerine tuz ekleyip, tuz eriyen kadar karıştırıyoruz.
  5. Hazır  olan limonlu  sosu  derin bir kaseye  aldığımız ayvaların üzerine  döküyoruz.
  6. İyice karıştırdıktan  sonra  üzerini  streç  filmle  kapatıp  yarım  saat  bekletiyoruz.
  7. Hazır  olan limonlu ayva dilimlerini  servis tabağına  alıp  afiyetle  yiyoruz.

Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder