Ayva, en sevilen kış meyvelerinden biridir. Ekmek ayvası olarak bilinen sulu ayvalar daha lezzetli oldukları için genellikle onları tercih ederiz. Hatta kimimiz susuz yani yavan olan ayvaları pek sevmeyiz. Ben de susuz ayvaları daha lezzetli hale getirdiğim pratik ve kolay yöntemimi paylaşmak istedim sizinle. İste bu yöntem sayesinde ayvalar hem lezzetleniyor hem de yumuşacık oluyorlar. Özellikle ekşi ve mayhoş lezzetleri sevenler çok beğenecekler bu yöntemi. Limonlu ayva mezesi nasıl hazırlanır diye merak edenler için hazırladığım videoya buyrun .
Limonlu Ayva İçin Gerekli Malzemeler
- 4 adet ayva
- 1 adet limon
- Tuz
Limonlu Ayva Nasıl Hazırlanır
- Ayvaları yıkayıp kabuklarını soyuyoruz.
- Soyduğumuz Ayvalı ince ince dilimliyoruz.
- Bir kaseye limon suyunu sıkıyoruz.
- Üzerine tuz ekleyip, tuz eriyen kadar karıştırıyoruz.
- Hazır olan limonlu sosu derin bir kaseye aldığımız ayvaların üzerine döküyoruz.
- İyice karıştırdıktan sonra üzerini streç filmle kapatıp yarım saat bekletiyoruz.
- Hazır olan limonlu ayva dilimlerini servis tabağına alıp afiyetle yiyoruz.
0 yorum :
Yorum Gönder