Prenses Keki


Hayatımızda kimse karşımıza tesadüfen çıkmaz. Karşımıza çıkan, etrafımızda olan herkesin bir nedeni vardır. Ya bizi bir yere götürürler, ya da bize yeni birşey öğretirler. Karşınıza güzel tesadüflerin çıkması dileğiyle hepinize merhaba..
Bugün size mükemmel bir prenses keki tarifiyle geldim. Özellikle trileçe sevenler bu keke bayılacaklar. Çünkü ben bu tarifi trileçeden esinlenerek ortaya çıkardım. Trileçenin harika lezzeti bu sefer karamel sosu yerine çikolata sosuyla birleşsin istedim. Trileçenin orjinalini bozmamak için de adına prenses keki ddim. Tam da prenseslere layık bir kek oldu tabi. Tadıp deneyen herkes gibi eminim siz de çok seveceksiniz ve favori kekleriniz arasına ekleyeceksiniz. Sünger gibi yağsız kek önce sütlü kremalı şerbetiyle buluşuyor. Ardından krem şanti ve çikolata sosuyla şenleniyor. Kim sevmezki böyle lezzetli keki değil mi? Bu nefis prenses keki nasıl yapılır diye merak edenler için hazırladığım prenses keki tarifimin videosuna buyrun.

Prenses Keki İçin Gerekli Malzemeler

Keki İçin:
  • 5 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1,5 su bardağı un
Şerbeti İçin:
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 kutu krema (200 ml.)
  • 2,5 su bardağı süt
Üzeri İçin:
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
Sosu İçin:
  • 1 paket hazır çikolata sosu
  • 2,5 su bardağı süt

Prenses Keki Nasıl Yapılır

  • Yumurtalar ve şekeri çırpma kabına alıyoruz.
  • Şeker eriyene kadar çırpıyoruz.
  • Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekliyoruz.
  • Hamur pürüzsüz bir kıvam alana kadar bir spatula ile alttan üste doğru karıştırıyoruz.
  • Yumurtalar sönmesin diye bu şekilde karıştırıyoruz.
  • Hazır olan hamuru yağlanmış dikdörtgen borcama döküyoruz.
  • 180 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
  • Şerbeti için derin bir kaseye şeker, krema ve sütü alıp çırpıyoruz.
  • Hazır olan şerbeti buzdolabına kaldırıyoruz.
  • Diğer taraftan bir kasede krem şanti ve sütü çırpıp hazırlıyoruz.
  • Krem şantiyi de buzdolabına kaldırıyoruz.
  • Sosu İçin bir tencereye hazır çikolata sosu ve sütü alıyoruz.
  • Sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
  • Kıvam alınca ocaktan alıyoruz.
  • Sosun yüz tutmaması için soğuyana kadar ara ara karıştırıyoruz.
  • Fırından çıkıp soğuyan kekin üzerine kürdanla delikler açıyoruz.
  • Şerbeti kekin üzerine gezdiriyoruz.
  • Ardından krem şantiyi sürüyoruz.
  • Çikolata sosunu da krem şantinin üzerine döküyoruz.
  • Daha sonra kürdanla çizerek ebruli desen veriyoruz.
  • Üzerine  iri çekilmiş fındık serpiyoruz.
  • En az iki saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
  • Dilimlere ayırıp servis ettikten sonra afiyetle yiyoruz.
  • Burgulu Açma tarifim BURADA
  • Tırtıl Kurabiye tarifim BURADA
  • Soslu Biber Turşusu tarifim BURADA
  • Krema Tavuk tarifim BURADA


Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder