Karnabahar Kızartması


Beklemeyince, ummayınca, vazgeçince hafifliyor hayat: Kocaman bir yük kalkıp gidiyor üzerinden… Kendi kendine kalınca, kimseden beklentin olmayınca, oluruna bırakınca kolaylaşıyor… Hayatın dümeninin elinde olmadığını anladığında, vitesi boşa aldığında, rüzgara karşı durmadığında, her şeyi kontrol edemeyeceğini kanıksadığında, bazı konularda kadere güvenip boşverebildiğinde güzelleşiyor…Kendini anlatmayı bıraktığında; insanları anlamaya çalışmadığında, buluttan nem kapmadığında, anlamsız savaşlardan kaçındığında sakinleşiyor. Fedakarlıktan vazgeçip kendine döndüğünde, önce kendini önemsediğinde, o kadehi kendine kaldırdığında anlamlaşıyor…“Gidemem” dediğin yerden gittiğinde, “Yapamam” dediğin sulardan geçtiğinde, kendine yolculuk ettiğinde, herkesin geçtiği o kalabalık yollardan geçmeyip sana özel patikalardan yürüdüğünde, farklılaşıyor…O kadar da önemli olmuyor o zaman yok yere üzüldüklerin… O beklediğin huzur geliveriyor birden… “Otur” diyorsun kendine, “Konuşalım, neler geçti başımızdan…” Kendini kendine itiraf ediyorsun, günah çıkarır gibi… Anlatmak iyi geliyor; ağlamak daha da iyi. Değil mi ki insanı en iyi kendisi anlıyor? Böylece kendi sırtını sıvazlamayı da öğreniyorsun. Otomatik pilota alıp hayatı, biraz arkana yaslanıyorsun; yavaşlıyorsun. Yavaş yavaş anlıyorsun; sen aslında kimdin, hatırlıyorsun. Başkalarını çok sevmeyi bırakıp, narsistleşmeden kendini sevmeyi de öğreniyorsun.Ve işte böyle böyle iyileşiyorsun…

Karnabahar Kızartmasının Sırrı Sosunda Gizli

Hep iyi olmanız dileklerimle hepinize kocaman bir merhaba. Artık havalar iyice soğudu ve pazar tezgahları kış sebzeleriyle doldu. O yüzden ben bugün çok sevdiğim bir kış sebzesiyle yani karnabaharla sizinleyim. Karnabahar kokusundan dolayı çok sevilmez ama bence çok lezzetli bir sebzedir. Ben yemeğini, salatasını, turşusunu da severim ama en çok da kızartmasını tercih ediyorum. Övünmek gibi olmasın ama benim karnabahar kızartmam da nefis olur yani. Neden mi nefis olur? İşte bu sorunun cevabı yani karnabahar kızartmasının sırrı tamamen sosunda gizli. Haşladığım karnabahar dallarını bu enfes sosa bulayıp yağda kızartıyorum. İşte bu kadar pratik. Bu sos sayesinde çok da çabuk kızarıyor tabi.Yemeye doyamayacağınız soslu karnabahar kızartması nasıl yapılır diye merak edenler için hazırladığım soslu karnabahar kızartması tarifime buyrun.

Karnabahar Kızartması İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 adet karnabahar
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt,
  • Yarım su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1,5 su bardağı un
Kızartmak İçin :
  • Sıvıyağ
Üzeri İçin:
  • Sarımsaklı yoğurt

Karnabahar Kızartması Nasıl Yapılır

  • Karnabaharı minik çiceklerine ayırıp tencereye alıyoruz.
  • Üzerine limon dilimi, tuz ve kaynar su ekleyip haşlıyoruz.
  • Sosu için derin bir kaseye yumurta, süt ve suyu alıp karıştırıyoruz.
  • Kırmızı biber, tuz,kabartma tozu, sirke ve unu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.
  • Haşlanan karnabaharları süzgece alıp sularını süzdürüyoruz.
  • Süzülen karnabaharları sosa iyice bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz.
  • Karnabaharların tamamını sosa bulayıp kızarttıktan sonra havlu peçete serdiğimiz  tabağa alıyoruz.
  • Daha sonra servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt gezdiriyoruz.
  • Servis edip afiyetle yiyoruz.
  • İnstagramdan takip etmek için BURAYI
  • Facebooktan takip etmek için BURAYI
  • Youtubedan takip için BURAYI tıklayın.
  • Soslu Karnabahar Kızartması tarifimin videosuna buyrun.
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder