Elmalı Rulo Pasta


Hiç düşündünüz mü ''merhaba'' ne anlama geliyor diye? Çok ilginç, bir o kadar da hoş ve sıcak bir anlamı varmış meğer. Merhaba, aslında Farsça kökenli olup, ''Benden size zarar gelmez'' anlamına geliyormuş. Çok hoş değil mi? Bunu öğrendikten sonra karşımdaki insana merhaba demek daha da bir anlamlı oldu benim için. O zaman bu mesajı okuyan herkese benden kocaman bir merhaba..
Bugün puf puf rulo pasta kekini elmalı harçla buluşturduğum, elmalı rulo pasta tarifim var size. Sünger gibi gibi kekimizi mis gibi tarçın kokan elmalı harçla birleştirince harika bir lezzet çıkıyor ortaya. Özellikle kış aylarında çok tercih ediyorum ben bu tarifi. Sıcacık yanına çok yakışan bir kek çünkü. Siz de evinizi mis gibi tarçın kokusu sarsın istiyorsanız mutlaka bu nefis tarifi deneyin. Elmalı rulo pasta nasıl yapılır diye merak edenler için hazırladığım rulo pasta tarifim için buyrun lütfen.

Elmalı Rulo Pasta İçin Gerekli Malzemeler

Elmalı Harcı İçin:
  • 6 tane elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviziçi
  • 1 yemek kaşığı şeker
Keki için:
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
Üzeri İçin:
  • Pudra şekeri
  • Hazır karamel sosu

Elmalı Rulo Pasta Nasıl Yapılır

  • Elmaları soyup rendeledikten sonra suyunu sıkıyoruz.
  • Tarçın, ceviziçi ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz.
  • Dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz.
  • Kenarlarından 1 cm. kalacak şekilde bu harcı eşit şekilde yayıyoruz.
  • Kek hamuru için yumurtalar ve şekeri çırma kabına alıyoruz.
  • Şeker eriyene kadar çırpıcıyla çırpıyoruz.
  • Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekliyoruz.
  • Hamur pürüzsüz bir kıvam alana kadar alana kadar alttan üste doğru karıştırıyoruz.
  • Hazır olan kek hamurunu elmalı harcın üzerine yayıyoruz.
  • 180 derece ısıtılmış fırında ortalama 15 dakika kadar pişiriyoruz.
  • Kek fırından çıktıktan 5 dakika sonra yağlı kağıda ters çeviriyoruz.
  • Elmalı kısın üstte olacak yani.
  • Sonra bir ucundan diğer ucuna doğru kekimizi rulo şeklinde sarıyoruz.
  • Kekimizi soğutmadan sarmamız çok önemli buna dikkat etmeliyiz.
  • Elmalı rulo pastamızın üzerini örtüp 1-2 saat dinlendiriyoruz.
  • Daha sonra üzerine pudra şekeri eleyip hazır karamel sosu döküyoruz.
  • Dilimleyip servis ettikten sonra afiyetle yiyoruz.
  • Soslu Karnabahar  Kızartması tarifim BURADA
  • Tırtıl Kurabiye tarifim BURADA
  • Haşhaşlı Tarak Poğaça tarifim BURADA
  • Pudingli Kurabiye tarifim BURADA
  • Süslü Kek tarifim BURADA
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder