Mis gibi kokan, sıcacık, ısırdığınızda tel tel ayrılan bir açmaya kim hayır diyebilir ki? Özellikle musmutlu yeni bir güne başladığımız bir kahvaltıda demli bir çay eşliğinde muhteşem olur diye düşünenlerdenim ben de. Sadece kahvaltıya odaklanmayalım tabiki çeşit çeşit tariflerin yer aldığı bir gün masasına da çok yakışıyor açma. O masaları da doyumluk bir poğaça veya açma olmadan olmaz tabi.
Tel Tel Ayrılan Mis Burgulu Açma
Açmayı açma yapan özelliği tel tel ayrılıyor olması bence. Kopardığımızda o pamuk gibi hamur tel tel ayrılmalı. Yanına beyaz peynir, zeytin, domates, reçel de olacak ki yeme de yanında yat. Ben bugün hem çok lezzetli, hem şık görünümlü hem de yapımı kolay bir açma tarifimle geldim karşınıza. Hatta içerisine isteğe göre zeytin ezmesi, çikolata, haşhaş ezmesi veya tahin de sürebilirsiniz. Sizlerin de favorisi olacak burgulu açma tarifime geçmek istiyorum izninizle.Burgulu Açma İçin Gerekli Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 paket instant maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 7 su bardağı un
Aralarına Sürmek İçin:
- 50 gr. eritilmiş tereyağı
Üzeri İçin:
- Susam
Burgulu Açma Nasıl Yapılır
- Yoğurma kabına süt, maya ve şekeri alıp karıştırarak ön maya işlemi uyguluyoruz.
- Yoğurt,yumurta, sıvıyağ ve tuzu ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Önce 5 su bardağı unu eleyerek ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
- Hamur toparlanmaya başlayınca 2 su bardağı un daha ilave edip hamur kıvam alana kadar yoğuruyoruz.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurun üzerini kapatıp yarım saat mayalandırıyoruz.
- Mayalanan hamurdan bir parça koparıp beze yapıyoruz.
- Sonra bu bezeyi elimizi erimiş tereyağına batırıp, ortalama bir tabak büyüklüğünde açıyoruz.
- Daire şeklinde açtığımız hamuru ortadan ikiye katlayıp tekrar tereyağı sürüyoruz.
- Bir bıçak veya kesici yardımıyla hamura yarım cm. aralıklarla kesikler atıyoruz.
- Sonra iki ucunu da tutup burgu haline getiriyoruz.
- Bu burguyu da kendi etrafında sarıyoruz.
- Aynı işlemi hamurun tamamına uyguluyoruz.
- Şekil verdiğimiz burgulu açmalarımızı yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
- Vaktimiz varsa 20 dakika kadar da tepsi de mayalandırıyoruz.
- 200 derece ısıtılmış fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Elmalı Tart tarifim BURADA
- Patlıcan Kebabı tarifim BURADA
- Bulgurlu Antep Köftesi tarifim BURADA
- Youtube Kanalım BURADA
- Özellikle şekil verme aşamasını daha net anlamanız için hazırladığım videoma buyrun.
0 yorum :
Yorum Gönder