Kayısılı Kurabiye



Kilo almaktan korkanlar, diyet yapanlar, hafif lezzet arayanlar, kurabiye sevenler size sesleniyorum duyun beni. Çünkü bugün tam da size göre bir tarifim var. Kayısılı kurabiyeden bahsediyorum. Canınız tatlı istediğinde tatlı ihtiyacınızı bastırabilecek bir kurabiye bu. Kalorisi çok düşük üstelik. Çocuklarınıza gönül rahatlığıyla yedirebileceğiniz kayısılı kurabiyenin yapımı da oldukça basit. Kayısılı kurabiye nasıl yapılır diye merak edenler buyrun kayısılı kurabiye tarifine.

Kayısılı Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı doğranmış kuru kayısı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Aldığı kadar un (2 su bardağı)
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı yulaf
  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağı dövülmüş fındık

Kayısılı Kurabiye Nasıl Yapılır

  • Doğranmış kuru kayısıların üzerine su ekleyip bir tencereye alalım.
  • Kaynadıktan sonra çok kısık ateşte kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  • Yoğurma kabına tereyağı ve pekmezi alıp karıştıralım.
  • Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edelim.
  • Yoğurdu ekleyip karıştıralım.
  • Püre haline gelen kayısıları, yulafı, unu, karbonat ve fındıkları da ekleyip kaşıkla karıştıralım.
  • Akıcı olmayan, yapışkan ama şekil alabilen bir hamur elde edelim.
  • Mücverden biraz katı kıvamda olacak yani.
  • Bir tatlı kaşığı ile hamurdan alıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizelim.
  • Isıtılmış 170 derece fırında hafif kızarıp sertleşene kadar pişirelim.
  • Ilıdıktan sonra servis edelim.
  • Afiyet olsun.
  • Pastane Usulü Susamlı Simit BURADA
  • Tuzlu Badem Kurabiye BURADA
  • Alaçatı Kurabiyesi BURADA
  • Tutku Kurabiye BURADA

Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder