Cildimizi Soğuktan Korumanın Yolları


Cilt sağlığını korumanın yolu, soğuktan sakınmanın yanı sıra düzenli bakım ve doğru beslenmeden geçer. Ancak soğuk havalarda cildi korumaya daha fazla özen göstermek gerekebilir. Cildimizi soğuktan korumak için yapmamız gereken aslında çok basit uygulamalardır. Hem cilt bakımınızı tam anlamı ile yapmış olursunuz hem de cildinizi soğuktan korumuş olursunuz. Peki, neler yapmalıyız?

Temizlik

Biriken kirden kurtulup, kurumaya engel olmak için kesinlikle temizleme çok önemlidir. Saf sabun ve temizleme jellerini kesinlikle kullanmalısınız.

Nemlendirme

Temizliğin ardından farklı bir kuruluğa yol açmaması için yüz ve vücudunuza uygun nemlendirme yöntemlerini denemelisiniz. Gliserin, vazelin, üre, laktik asit, hyaluronik asit içerenler ürünlerden cildiniz için uygun olanı tercih etmelisiniz.

Peeling

Haftada 1-2 kez, yüzü tahriş etmeyen, ölü derilerin atılmasına da yardımcı peeling (soyucu) jeller kullanın. Bunların vücut için olanları hem cildin ölü derilerini temizler hem kıl köklerindeki keratin tıkaçları ortadan kaldırır. Bu kıl dönmelerini ve batık kıl oluşumlarını da önler.

Güneş koruması

Kış aylarında ne kadar özen göstermesek de asıl güneşin zararlı ışınlarından korunmak için güneş koruyucu kremler sürmeliyiz. SPF: 15 – 30 arası sprey, krem veya losyon tercih etmelisiniz.


Anti aging

Retinoik asit, glikolik asit, askorbik asit ve peptidler, krem, serum, maske uygulamalarını yapmalı ya da yaptırmalısınız. Cilt esnekliğinizi korumalı ve bakımınızı ihmal etmemelisiniz.


El bakımı


Gliserin, vazelin, lanolin içeren el kremlerini özellikle kış mevsiminde çok sık kullanmalı ve el bakımınızı ihmal etmemelisiniz. Ayrıca soğuktan korunmak için eldiven kullanmalısınız.

Ayak bakımı

Vücudumuzun belki de en önemli noktası olan ayaklarımıza da iyi bakmalıyız. Salisilik asit ve üre içeren krem ve pomatlar ile düzenli olarak nemlendirmeli ve kremi sürerken de masaj yapmalıyız. Ayrıca mantardan korunmak içinde sprey, pudra, köpük, krem kullanabilirsiniz.


Saç bakımı

Özellikle saç ve tırnakları güçlendiren biotin, çinko, demir kullanılması gerekir. Kış aylarının en önemli detayı olmalıdır. Yoksa zarar gören saçları ve tırnakları toparlamak biraz zor oluyor.


Tırnak bakımı

Tırnaklar özellikle kış aylarında çok kırılmakta ve zarar görmektedir. Çünkü soğuk hava kuruyup, dökülmelerine sebep oluyor. Sadece el kremi değil, tırnak koruyucu kremde kullanmalısınız.


Beslenme

A, C, E vitaminleri, çinko, bakır, demir, selenyum ağırlıklı beslenmek ve her şeyi zamanında tüketmek en önemli detaydır. Diyetleri çok abartmamak ve sadece sağlıklı beslenerek kışı geçirmek sağlığınızı korumanıza da yardımcı olacaktır.

Kış Geldiğinde:
- Aşırı kalorili ve ağır yiyeceklerden,
- Nemlendiricisiz sokağa çıkmaktan,
- Susuz kalmaktan,
- Soğuk ve rüzgardan,
- Yıkanmayı geciktirmekten,
- Dudaklarınızı bakımsız bırakmaktan,
- Ellerinizi kremsiz ve eldivensiz bırakmaktan sakının.
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder