Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye


Bugün size bayıla bayıla yiyeceğiniz bir tuzlu kurabiye tarifim var. Yapımı kolay ama lezzeti olay diyebilirim. Yedikçe yediren, tadan herkesin tarifini istediği bu kurabiyeyi eminim siz de çok seveceksiniz. İçerisindeki mahlep muhteşem bir aroma verirken, sirke,pudra şekeri ve nişasta üçlüsü de ağızda dağılması için o sihirli dokunuşu yapıyor. Üstelik bu tuzlu kurabiyeler uzun süre tazeliğini koruyor ve ilk gün ki gibi ağzınızda dağılmaya devam ediyor. Bu kadar övgüden sonra eminim siz de çok merak ettiniz ağızda dağılan tuzlu kurabiye tarifimi. Merak etmeyin ben sizin için videolu tarif de hazıladım. Dilerseniz önce ağızda dağılan tuzlu kurabiye tarifinin videosuna buyrun.

Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 yumurta (sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin:
  • Yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı sıvıyağ
  • Yarım çay kaşığı toz şeker
  • Susam, mavi haşhaş, çörekotu

Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır

  • Yoğurma kabına margarin, sıvıyağ, sirke, pudra şekeri, mahlep, yumurtanın akı, nişasta, tuz, kabartma tozu ve 2 su bardağı unu ekleyip yoğurmaya başlayalım.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
  • Hamurumuza isteğe göre şekil verelim.
  • Ben burgu şekli verdim.
  • Üzeri için ayırdığımız yumurta sarısına sıvıyağ ve toz şeker ekleyip karıştıralım.
  • Hazır olan kurabiyelerimizin üzerlerine sürelim.
  • Üzerlerine susam, çörekotu veya mavi haşhaş serpelim.
  • 180 derece ısıtılmış fırında pişirelim.
  • Afiyet olsun.
  • Kartopu Kurabiye Tarifim BURADA
  • Etimek Tatlısı tarifim BURADA
  • Haydari tarifim BURADA
  • Yalancı Su Böreği tarifim BURADA


Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder