Etli Nohut Yemeği


Pilavın en yakın arkadaşlarından biri olan nohut yemeği tarifim var bugün size. Besin değeri oldukça yüksek bir bakliyat olan nohut özellikle kış aylarının vazgeçilmezidir. Doyurucu bir özelliğe sahip olduğu için uzun süre tok tutar. Besleyici sulu yemeklerden olan nohutu hemen hemen herkes çok sever. Kültürümüzde büyük bir yere sahip olan nohut yemeği genellikle etli yapılır. Etli yapıldığında lif açısından da zenginleşir. Ben de etli olarak yaptım ve tarifimi bu şekilde hazırladım. Şimdi buyrun etli nohut yemeği tarifimin detaylarına.

Etli Nohut Yemeği İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 su bardağı nohut
  • Yarım fincan sıvıyağ
  • 200 gr. dana eti
  • 1 tane soğan
  • Yarım kırmızı biber (kurusu da olur)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Pul biber
  • Tuz
  • Toz kırmızı biber
  • Kaynar su

Etli Nohut Yemeği Nasıl Yapılır

  • Nohutları bir gece önceden suya ıslayalım.
  • Suyunu süzüp yeni su ekledikten sonra ocağa alıp 20 dakika kadar haşlayalım.
  • Düdüklü tencereye sıvıyağı alalım.
  • Kuşbaşı doğradığımız et ekleyip kavuralım.
  • Ara ara karıştıralım.
  • Soğanı yemeklik doğrayalım.
  • Suyunu çeken etin üzerine soğan ekleyelim.
  • Doğradığımız kırmızı biberi de ekleyelim.
  • Soğanlar ölünce haşladığımız nohutları ekleyelim.
  • Salçaları ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Tuz, pul biber ve toz kırmızı biberi ekleyelim.
  • Üzerini 2 parmak geçecek kadar kaynar su ekleyelim.
  • Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp 40 dakika kadar pişirelim.
  • Ocaktan aldıktan 10 dakika sonra tencerenin havasını alıp kapağını açalım.
  • Etli nohut yemeğimiz servise hazır.
  • Afiyet olsun.
  • Mayalı Pişi tarifim için BURAYI
  • Peynirli Çıtır Börek tarifim için BURAYI
  • Rus Salatası tarifim için BURAYI
  • Midye Börek tarifim için BURAYI

Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder