Gebelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler


Gebelik döneminde nelere dikkat etmeli? Anne adayları özellikle gebelik başlangıcı ve sağlıklı şekilde devam edebilmesi için neler yapmalı? Bebeğinizi en sağlıklı şekilde kucağınıza almak için neler yapmalısınız?
Gebelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler
İlaçlara dikkat etmelisiniz. Folik asit dışında herhangi bir ilaç kullanmamalı ve süre gelen bir rahatsızlığınız varsa doktor kontrolü ve tavsiyeleri dışında bir şey yapmamalısınız. Gebelik sürecinde alınan ilaçlar sadece anneyi değil direkt olarak bebeği etkilemektedir. Özellikle hayati önem taşıyan şeylere dikkat etmelisiniz.
Beslenmenize dikkat etmelisiniz. Yediğiniz içtiğiniz her şey direkt olarak bebeğinizi etkilemektedir. Hızlı kilo almak ya da gebeliğin ilk zamanlarında hızlı kilo vermek en önemlisidir.
Gebelik sırasında sigara, alkol, uyuşturucu gibi maddelerden kesinlikle uzak durulmasınız.
Temizlik kurallarına dikkat etmelisiniz. Enfeksiyon ve hastalıklardan korunmalısınız.
Her ay doktora mutlaka kontrole gitmeli ve hem kendi sağlığınız için hem de bebeğinizin sağlığı için tüm tetkikleri yaptırmalısınız.

Rahat giyinmeli ve bebeğinize rahatsızlık verecek kıyafetler giymemelisiniz. Topuklu ayakkabı giymemeli ce ayağı sıkmayan ayakkabıları tercih etmelisiniz.
Kedi besliyorsanız, özellikle dışkısından uzak durmalı ve kesinlikle temizlerken temas etmemelisiniz. Kedi dışkısından bulaşacak olan hastalıkların çok tehlikeli olduğunu bilmelisiniz.
Çay, kahve, kola gibi içeceklerin aşırı tüketilmemelisiniz.
Her gün düzenli yürümelisiniz.
Kesinlikle hasta gibi bütün gün yatmamalı, sağlıklı bir insan olduğunuzu hatta bir mucizeyi gerçekleştirmek üzere olduğunuzu bilmelisiniz.
Seyahate ya da kısa sürüşlerde bile kesinlikle kemer takmalısınız.
Dişlerinize iyi bakmalısınız çünkü hamilelikte diş çürükleri oldukça sık görülmektedir.
Röntgen ışınlarından uzak durulmalısınız.
Özellikle yeşil yapraklı sebzeleri tüketmeli yalnız tüketmeden iyice temizlendiğinden emin olmalısınız.
Fast food tüketmekten kaçınmalısınız. Temizlik gebelikte en önemli detaydır.
Bebeğinizin sağlıklı beslenebilmesi için günlük tükettiğiniz süt ürünlerini her sabah düzenli almalı ve güne muhteşem bir kahvaltı ile başlamalısınız.
Bebeğinizi sağlıklı şekilde kucağınıza almak ve sağlıkla büyütmek için güzel bir gebelik dönemi geçirmelisiniz. Bunun için tüm detaylara dikkat etmeli ve kendinize iyi bakmalısınız.

Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder