Eğlenirken Öğrenen Çocuklar


Eğlenirken aynı zamanda çocuklara bir şeyler öğretmek mümkün müdür? Hem eğlenmek hem de öğrenmek için çocuklara neler vermeli? Her ikisini bir arada yapmak için elimizde pek çok yöntem var. Eğlenirken öğrenen çocuklar yetiştirmek için bunları bilmeli ve geleceğimiz olan çocukları böyle yetiştirmeliyiz!
Aslında geleceğin dehaları bugünden bellidir! Hani “adam olacak çocukluktan bellidir” derler ya aynen öyle. Daha sıfır bir beyin! Gördüğü her şeyi aklında tutan, çabuk öğrenen ve bir daha unutmayandır! Peki, çocukları küçükten yetiştirmek ve eğlenirken öğrenmelerini sağlamak için neler yapmalı?
Anne babaların bu konuda gitgide daha da bilinçlenmesi aslında kusursuz bir duygu. Daha bilinçli olmaları demek daha güzel çocuk yetiştirmeleri demektir. Bir çocuğun eğlenirken bir şeyler öğrenmesi zaten kaçınılmazdır ancak bunun doğru yöntemler ile yapmalı. Yani bir bilgiyi boşa tüketmemeliyiz. Çocuklar gördüğü, duyduğu ya da şahit olduğu hiç bir şeyi unutmaz! Bunun içindir ki mesela 4-5 yaşlarında öğrenilen yabancı dili bir daha ömür boyu unutmazlar. Aynen dil gibi oynadıkları oyundan zevk almaya başladıkları zaman içinde var olan tüm detayı öğrenir ve bir daha unutmazlar.

Eğlenirken öğrenen çocuklar aslında hem şanslıdırlar hem de gelecek için hazırdırlar. Bebeklikten başlayan bu süreç, oynadığı her oyuncakta, okuduğu her kitapta ya da okunan her masalda var olan küçük şeylerden öğrenilen ve daha sonra kendi kontrolünü sağladığı zaman oynadığı her oyuncakta bir şeyler öğrenmesi ile devam eder. Buna şekiller ile başlar, yaratıcı oyuncaklar ile devam eder hatta bilim, fen, gök bilimi, fizik ve kimyaya kadar uzanan yol ile geleceğin dehalarını yetiştirmeye kadar gider.
Hem oyun oynayacak hem eğlenecek hem de geleceği için güzel bir yatırım olacak oyuncaklar seçmeli, her gün daha farklı şeyler öğrenmeli. Aslında tam anlamı ile Eğlenirken Öğrenen Çocuklar yaratmak sizin elinizde. Elinizde var olan hamuru iyi yoğurmalı ve boşa vakit geçirmemeleri için öyle yetiştirmelisiniz.
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder