Çiğden Biber Dolması


İftar sofralarınıza eşlik edecek nefis bir biber dolması tarifim var bugün size. Bu tarifin diğerlerinden farkı iç harcının kavrulmayıp çiğden konuluyor olması. Bu şekilde hem daha pratik oluyor. Lezzeti ise harika. Bizim evin en sevilen lezzetlerinden biridir çiğden biber dolması. Ben daha önce hiç denememiş olanlar için tam ölçülü bir tarif hazırladım. Hatta yapım aşamalarının videosunu bile çektim. O zaman sözü fazla uzatmadan çiğden biber dolması videosunu paylaşayım.

Çiğden Biber Dolması İçin Gerekli Malzemeler

  • 600 gr. dolmalık biber
İç Harcı İçin:
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 tane soğan
  • 1 büyük domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 150 gr. kıyma
  • 1 fincan sıvıyağ
  • Tuz, pulbiber
  • Kimyon, karabiber
  • Üzerleri için 1 tane domates
Sosu İçin:
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2-3 su bardağı kaynamış su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz

Çiğden Biber Dolması Nasıl Yapılır

  • Dolmalık biberleri yıkayıp, içlerini temizledikten sonra bıçakla bir iki yerlerine delik açalım.
  • Derin bir kaseye iç harç için gerekli olan tüm malzemeleri alıp iyice karıştıralım.
  • İç harçtan biberlerin içlerine doldurup tencereye dizelim.
  • 1 domatesi minik minik dilimleyip üzerlerine kapak yapalım.
  • Bir kaseye sos malzemelerini alıp karıştıralım.
  • Sosu biberlerin üzerine gezdirelim.
  • Önce orta sonra kısık ateşte pişirelim.
  • Pişen biberler yarım saat dinlendikten sonra servis edelim.
  • Afiyet olsun.
  • İzmir Köfte tarifim BURADA
  • Patatesli Patlıcan Oturtma tarifim BURADA
  • Fırında Tavuk Kelebek tarifim BURADA
  • Haşhaşlı Tatlı tarifim BURADA



Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder