Domatesli Biberli Bulgur Pilavı


Bazı insanlar vardır hayatınıza dokunan, bir mucize gibi tam da ihtiyacınız olduğu zaman gelen ve hayat akışınızı değiştiren… Aslında o insanlar, tesadüf eseri girmiyorlar hayatlarımıza… Her şeyin bir sebebi olduğu gibi, hayatınıza eli değen tüm insanlar ayna görevi görüyorlar bir nevi…
Sizi ‘siz’ olduğunuz için kabul eden, yargılamayan, kapris yapmayan, iyi günde olduğu kadar kötü gününüzde de her daim yanınızda olan, yüreğinde saf sevgi barındıran, egolarına yenik düşmeyen, kıskançlık ve hasetlik olmayan, mutluluğunuzla mutlu olup, acınızla da acınızı hissedebilen, başarılarınızı takdir eden ve iyi dileklerini yollayan, arada görünmez bir gönül bağının kendiliğinden oluştuğu insanlar varsa, hayat ne getirirse getirsin, nereye savurursa savursun, sırtınız bir kere bile yere gelmez bu yaşamda.
Selam olsun bu satırlarla, mucize gibi gelip hayatlarımıza dokunan insanlara… Ve ‘hep’ olmaları umuduyla hepinize merhaba..

Bugün size her türlü ana yemeğinizin yanına yakışacak bir bulgur pilavı tarifim var. Bulgurun vitamininin yanı sıra soğan, biber ve domatesin vitaminlerini de almış olacaksınız bu sayede. Tane tane dökülen, hem lezzetli hem faydalı olan domatesli biberli bulgur pilavına kim hayır diyebilir ki? Hayır demeyenler ve bu tarifi merak edenler için ben bir video hazırladım. Bizim bugün ki iftar menümüzde yayla çorbası, izmir köfte, domatesli biberli bulgur pilavı, çoban salata ve hira tatlısı var size de fikir olsun. Şimdi sözü fazla uzatmadan domatesli biberli bulgur pilavı tarifimin videosuna geçmek istiyorum.

Domatesli Biberli Bulgur Pilavı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tane soğan
  • 1 tane yeşil biber
  • Yarım kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, pul biber
  • 1 tane domates
  • 1,5 su bardağı et veya kemik suyu

Domatesli Biberli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır

  • Tavaya sıvıyağı alıp, yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip kavuralım.
  • Soğanlar biraz kavrulunca doğradığımız biberleri de ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Bu esnada tereyağını ilave edelim.
  • Soğanlar ve biberler ölünce yıkayıp süzdüğümüz bulguru ekleyip biraz kavuralım.
  • Salçayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Tuz ve pul biber ekleyelim.
  • Soyup küp küp doğradığımız domatesi ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Kavurma işlemi bitince kemik suyunu ilave edelim.
  • Bir kere karıştırıp tavanın kapağını kapatalım.
  • Kaynayınca ocağı kısıp, hiç karıştırmadan pişirelim.
  • Suyunu çeken pilavı ocaktan alıp karıştıralım.
  • Üzerine önce havlu peçete sonra da kapağını kapatıp dinlenmeye bırakalım.
  • Afiyet olsun.
  • İzmir Köfte tarifim BURADA
  • Patatesli Patlıcan Oturtma tarifim BURADA
  • Fırında Tavuk Kelebek tarifim BURADA
  • Haşhaşlı Tatlı tarifim BURADA



Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder