Folik Asitin Önemi Nedir?


Anne adaylarının özellikle hamilelik planlama zamanında sıkça kullanılması tavsiye edilen ve sağlıklı bir bebek oluşumu için önemi büyük olan tüm vitaminleri karşılayabilecek bir takviye ilaçtır. Anne ve bebek için herhangi bir yan etkisi ya da zararı bulunmamaktadır.

Folik Asit Nedir?

B vitamini ailesinin bir üyesi olan folik asit, DNA sentezi ve hücre bölünmesi süreçlerinde önemli yeri olan bir vitamindir. Folat ya da B9 vitamini olarak da bilinir.


Folik Asit Önemi Nedir?

Folik asit vücutta kan yapımı, yeni hücre oluşumunda önemli role sahiptir.
DNA sentezi gibi önemli biyolojik süreçlerde önemlidir.
Damar sertliğini azaltarak kalp krizi, bunama ve felç gibi birçok hastalığı engeller.
Anne adayının sağlıklı bir gebelik geçirebilmesini sağlar.
Bebeğin gelişiminde oluşabilecek sorunların önlenmesi için önemli rolü vardır.


Folik Asit Hangi Yiyeceklerde Bulunur?

Mercimek
Yapraklı yeşillik
Turunçgiller
Kuşkonmaz
Kuru fasulye
Brokoli
Tahıllı ekmek ve kahvaltılık gevrek
Ay çekirdeği
Avokado
Eğer planlı bir gebelik varsa ortada zaten hamile kalmadan önce kullanmaya başlamış olmanız gerekiyor. Doktorunuzun da size verebileceği en önemli tavsiyeler arasındadır. Ancak plansız bir gebelik ise gebeliğin başladığını öğrendiğiniz an kullanmaya başlıyorsunuz. Özellikle hamileliğin ilk haftalarında folik aside duyulan ihtiyaç artar, çünkü bebeğin beyin ve spinal kord gelişimi 3. ve 4. haftalarda olur.
Özellikle bebeğin omurga yapısının gelişiminde ve beyin gelişiminde çok büyük önemi vardır. Annede zaten folik asit eksikliği varsa önce bunun giderilmesi ve ardından gebeliğin planlanması oldukça önemlidir.
Sağlıklı ve keyifli bir gebelik geçirmek ve bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almak isterseniz, kesinlikle kontrollerinizi tam yaptırmalı, bebeğinizin gelişim sürecini iyi takip etmeli ve düzenli hep aynı doktora gitmeniz oldukça önemlidir. Bebeğinizin sürekli aynı doktor tarafından takibinin yapılması; oluşabilecek pek çok sorunu önceden görülüp engellenmesi demek olabilir.
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almak ve sağlıkla büyümesini sağlamak için en önemli adımı atmalısınız. Bunun için günde 1-2 kere içebileceğiniz folik asit sayesinde her şey yolunda gidecektir.


Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder