Kolay Börek (Peynirli)


İnsanların çoğu kaybetmekten korktuğu için,sevmekten korkuyor.Sevilmekten korkuyor,kendisini sevilmeye layık görmediği için.Düşünmekten korkuyor sorumluluk getireceği için. Konuşmaktan korkuyor,eleştirilmekten korktuğu için.Duygularını ifade etmekten korkuyor,reddedilmekten korktuğu için. Yaşlanmaktan korkuyor,gençliğin kıymetini bilmediği için. Unutulmaktan korkuyor,dünyaya iyi birşey vermediği için.Ve ölmekten korkuyor aslında yaşamayı bilmediği için.. Ne kadar da doğru sözler değil mi? Hiçbirşeyden korkmayıp hayatı dolu dolu yaşayabilmemiz dileğiyle hepinize merhaba. Sahura ne yapsam, iftara ne yapsam telaşının sardığı şu mübarek günlerde size kolaylık sağlayabilmek adına bir fikirle geldim bugün. Sahur için en kolayından, en lezzetlisinden ve en hafifinden nefis bir peynirli börek yapmaya ne dersiniz? Cevabı evet olanları önce peynirli kolay börek tarifimin videosuna davet ediyorum.

Kolay Peynirli Börek İçin Gerekli Malzemeler

  • 6 adet hazır yufka
Sosu İçin:
  • 3 yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 şişe maden suyu(sonradan eklenecek)
İç Harcı İçin:
  • Beyaz peynir
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Maydanoz

Kolay Peynirli Börek Nasıl Yapılır

  • Öncelikle derin bir kaseye sos malzemelerini alıp iyice çırpalım.
  • Yağladığımız fırın tepsisine birinci yufkayı kenarları dışarı sarkacak şekilde serip üzerine sostan sürelim.
  • Üzerine ikinci yufkayı büzdürerek serip bolca sosladıktan sonra aynı şekilde üçüncü yufkayı serelim.
  • Üçüncü yufkayı bolca soslayalım ve iç harcı eşit şekilde üzerine yayalım.
  • Dördüncü ve beşinci yufkayı da büzdürerek serip bolca soslayalım.
  • Altıncı yufkayı da büzdürerek serip, kenardan sarkan birinci yufkanız kenarlarını düzgün bir şekilde üzerine örtelim.
  • Böreğimizi kare kare dilimleyelim.
  • Kalan sosa maden suyunu ekleyip böreğin üzerine gezdirelim.
  • Sosu çekince üzerine ayırdığımız bir yumurta sarısını sürüp susam serpelim.
  • 200 derece ısıtılmış fırında altlı üstlü pişirelim.
  • Fırından çıkan böreğin üzerine temiz bir örtü örtelim.
  • Ilıdıktan sonra dilimli yerlerinden tekrar kesip servis edelim.
  • Afiyet olsun, hoşçakalın..
  • Sodalı Pamuk Açma tarifim BURADA
  • Pudingli Kurabiye tarifim BURADA
  • Tutku Kurabiye tarifim BURADA


Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder