Lahana Turşusu


Merhaba değerli dostlar. Bugün size tam ölçülü nefis bir lahana turşusu tarifiyle geldim. Özellikle turşu yapmayı bilmeyenler ve bir türlü kıvamını tutturamayanlar için kurtarıcı niteliğinde olan lahana turşusu tarifimi mutlaka denemelisiniz. Gelelim şimdi lahana turşusu kurmanın püf noktalarına. Biraz sonra tam ölçüleriyle vereceğim lahana turşusu tarifimden deneyen ve tadan herkes çok memnun. Çünkü tuz oranı ve lezzeti muhteşem oluyor. En azından turşunuzun olmama ihtimali yok.Bence bütün turşuların püf noktası ve lezzetinin sırrı turşunun suyundan geçiyor. Neden mi? Çünkü turşunun dayanıklı olmasını sağlayan tuzdur bu yüzden de suyunu önceden ayarlamak çok önemlidir. Turşu suyunu önceden hazırladığımızda çok veya az tuzlu olma ihtimali ortadan kalkmış oluyor. Tabi buna artı olarak tane karabiberin turşunuza ayrı bir lezzet verdiğini göreceksiniz. Acı oranı tamamen damak tadınıza kalmış bir durum. Bir de yeşil nane ve maydanoz oranı var tabi. Onlardan da birer tutam kullanmanız yeterli. Turşumuzu kurunca herşey bitmiyor tabiki. Onu kurmak kadar muhafaza etmek de çok önemli. Önemli olan güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza edebilmek. İşte tam da bu noktalara dikkat ettiğinizde sonucun sorunsuz olduğunu göreceksiniz. Ben tam ölçülü lahana turşusu tarifimi sizin için videolu olarak hazırladım. Bütün videolu tariflerimden anında haberdar olmak istiyorsanız youtube kanalıma ücretsiz abone olup bildirim zilini açmayı unutmayın.

Lahana Turşusu İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 2 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 2 su bardağı üzüm sirkesi
  • 6 su bardağı kaynatılıp soğumuş su
  • 1 tane orta boy lahana
  • 3 baş sarımsak
  • 1 avuç nohut
  • 2-3 adet havuç
  • Acı biber
  • Yeşil nane
  • Maydanoz

Lahana Turşusu Nasıl Yapılır

  • Derin bir kaba kaya tuzu, limon tuzu,üzüm sirkesi ve suyu alıp karıştıralım.
  • Lahanayı iri iri doğrayalım.
  • Sönmesi için üzerine biraz tuz serpelim.
  • Sarımsakların dişlerini ayırıp bir kasede  suya ıslayalım.
  • 20 dakika sonra soyalım.
  • Sarımsağın aromasının daha fazla geçmesi için 2-3 parçaya dilimleyelim.
  • Turşu kabımıza nohutları serpelim.
  • Bir miktar sarımsak serpelim.
  • Havuçları soyup halka halka doğrayalım.
  • Aralara sarımsak ve tane karabiber serperek lahana, havuç ve acı biberleri turşu kabına yerleştirelim.
  • En üste yeşil nane ve maydanozları yerleştirelim.
  • Yeşilliklerin üzerine tuzu eriyen turşu suyumuzu dökelim.
  • Su az gelirse aynı ölçüyle tekrar su hazırlayabilirsiniz.
  • Son olarak ağırlık yapması için lahananın göbek kısmından bir parçayı en üste yerleştirelim.
  • Turşu kabımızın kapağını sıkıca kapatalım.
  • Koyu renkli bir poşete koyup güneş görmeyen bir yerde muhafaza edelim.
  • Ortalama 20 gün sonra turşumuzu afiyetle yiyelim.
  • Sevgiyle kalın..
  • Elmalı Kek tarifim BURADA
  • Katmer Poğaça tarifim BURADA
  • Lokmacık Kurabiye tarifim BURADA
  • Havuç Tarator tarifim BURADA


Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder