Katıklı Dolma Tarifi


Dünyalar güzeli ülkemiz her köşesinde ayrı ayrı lezzetleri barındırıyor. Bugün ki lezzetimiz Bitlis mutfağından geliyor. Bu dolma bence dolma yapımının en pratik hali. Üstelik lezzeti de diğer dolmalardan çok farklı. Kabak veya kabak dolması sevmeyenlerin bile sevip yiyeceği bir tarif bu. Çünkü o lezzetinden önce sunumuyla herkesi cezbetmeyi başarıyor. İçerisindeki kıyma ve bulgurun lezzetinin yanı sıra reyhanın kokusu insanı kendinden alıyor. Eğer siz de birbirinden farklı ve lezzetli dolmaların müptelasıysanız Bitlis Usulü Katıklı Dolma Tarifimi mutlaka denemelisiniz. Katıklı dolma nasıl yapılır diye merak edenler için ben videolu katıklı dolma tarifi hazırladım. Şimdi buyrun katıklı dolmanın yapım aşamalarına.

Katıklı Dolma İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo kabak
  • 1,5 su bardağı kaynar su
İç Harcı İçin:
  • 250 gr. kıyma
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • Yarım fincan sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tane rendelenmiş soğan
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • Pulbiber, kurutulmuş reyhan
Üzeri İçin:
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Salçalı sos

Katıklı Dolma Tarifi Nasıl Yapılır

  • Bir borcam veya çiğ köfte tepsisine iç harç için gerekli olan tüm malzemeleri alıp yoğuralım.
  • Kabakların alt ve üst kısımlarını kesip, oyacağın tırtıklı kısmıyla soyalım.
  • Soyduğumuz kabakları ortalama 2 cm. kalınlığında dilimleyelim.
  • Oyacakla kabak dilimlerini oyalım.
  • İç harçtan kabakların içine dolduralım.
  • Hepsini doldurunca tencereye dizelim.
  • Üzerine 1,5 su bardağı kaynar su dökelim.
  • Üzerine bir tabak kapatıp, önce orta sonra kısık ateşte pişirelim.
  • Pişen dolmaları servis tabağına alalım.
  • Üzerlerine önce sarımsaklı yoğurt, sonra salçalı sos dökelim.
  • Afiyet olsun
  • Hira Tatlısı tarifim BURADA
  • Düğüm Poğaça tarifim BURADA
  • Fincan Tatlısı tarifim BURADA
  • Izgara Köfte tarifim BURADA



Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder