- 5 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 su bardağı un
Kakaolu Kısım İçin:
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı ılık su
Göçmen Keki Nasıl Yapılır
- İlk olarak yumurtalarımızın beyaz ve sarılarını ayıralım.
- Çırpma kabına aldığımız yumurta beyazlarının üzerine vanilini ekleyip mikserin en yüksek derecesinde çırpmaya başlayalım.
- Göçmen kekimiz için bütün malzemelerimizin oda sıcaklığında olması çok önemli. Lütfen buna dikkat edelim.
- Yumurta beyazlarımın köpük köpük olana kadar sabırla çırpmaya devam edelim.
- Kabımızı salladığımız zaman dökülmeyecek kıvama gelen yumurta beyazlarının üzerine şeker ve yumurta sarılarını da ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Şeker tamamen eriyene kadar mikserin en yüksek derecesinde çırpmaya devam edelim.
- Ardından su ve sıvıyağını ekleyip çırpalım.
- Pürüzsüz ve köpük köpük olan karışımın üzerine un ve kabartma tozunu ekleyelim.
- Mikserin en düşük derecesinde veya bir el çırpıcısı yardımıyla yavaş yavaş çırpalım.
- Dilerseniz limon veya portakal kabuğu rendesi de ekleyebilirsiniz.
- Çırpma işlemi tamamlanan sade hamurumuzun bir kısmını ayrı bir kaseye alalım.
- 1 yemek kaşığı kakao ve 1 yemek kaşığı ılık suyu ekleyip iyice karıştıralım.
- Kek kalıbımızın içini yağladıktan sonra un serpelim ve düzgün bir şekilde silkeleyelim.
- Muhteşem bir kıvama sahip olan sade kek hamurumuzu kalıbımıza dökelim.
- Bu köpük köpük olan dokuyu kekinizi yerken de hissedeceksiniz.
- Sade hamurumuzun üzerine kakaolu hamurumuzu gezdirelim.
- Kalıba doldurduğumuz kek hamurumuzu 180 derece ısıtılmış fırında altlı üstlü olacak şekilde pişmeye bırakalım.
- Kekimiz kabardıktan sonra üzerinin çatlamaması ve iç kısmının daha iyi pişmesi için fırının derecesini 150'ye düşürelim.
- Pişen kekimizi fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
- Kekinizin pamuksu dokusunu anlamak için ona dokunmanız bile yeterli olacaktır.
- Soğuyan kekimizi kalıptan çıkarıp dilimlere ayıralım.
- Pamuk gibi yumuşacık olan bu göçmen kekini eminim sizler de çok seveceksiniz.
- Afiyet olsun.. sevgiyle kalın.
- Videolu tariflerim için YOUTUBE KANALIMa ücretsiz abone olmayı unutmayın.
- Youtube Kanalım İçin BURAYI tıklayın.
- Şişlenmiş Pasta tarifim BURADA
- Kırpık Börek tarifim BURADA
- Yoğurtlu Kırmızı Biber Mezesi tarifim BURADA
0 yorum :
Yorum Gönder