Göçmen Keki



Göçmen Keki İçin Gerekli Malzemeler


  • 5 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 su bardağı un

Kakaolu Kısım İçin:


  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı ılık su

Göçmen Keki Nasıl Yapılır


  • İlk olarak yumurtalarımızın beyaz ve sarılarını ayıralım.
  • Çırpma kabına aldığımız yumurta beyazlarının üzerine vanilini ekleyip mikserin en yüksek derecesinde çırpmaya başlayalım.
  • Göçmen kekimiz için bütün malzemelerimizin oda sıcaklığında olması çok önemli. Lütfen buna dikkat edelim.
  • Yumurta beyazlarımın köpük köpük olana kadar sabırla çırpmaya devam edelim.
  • Kabımızı salladığımız zaman dökülmeyecek kıvama gelen yumurta beyazlarının üzerine şeker ve yumurta sarılarını da ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • Şeker tamamen eriyene kadar mikserin en yüksek derecesinde çırpmaya devam edelim.
  • Ardından su ve sıvıyağını ekleyip çırpalım.
  • Pürüzsüz ve köpük köpük olan karışımın üzerine un ve kabartma tozunu ekleyelim.
  • Mikserin en düşük derecesinde veya bir el çırpıcısı yardımıyla yavaş yavaş çırpalım.
  • Dilerseniz limon veya portakal kabuğu rendesi de ekleyebilirsiniz.
  • Çırpma işlemi tamamlanan sade hamurumuzun bir kısmını ayrı bir kaseye alalım.
  • 1 yemek kaşığı kakao ve 1 yemek kaşığı ılık suyu ekleyip iyice karıştıralım.
  • Kek kalıbımızın içini yağladıktan sonra un serpelim ve düzgün bir şekilde silkeleyelim.
  • Muhteşem bir kıvama sahip olan sade kek hamurumuzu kalıbımıza dökelim.
  • Bu köpük köpük olan dokuyu kekinizi yerken de hissedeceksiniz.
  • Sade hamurumuzun üzerine kakaolu hamurumuzu gezdirelim.
  • Kalıba doldurduğumuz kek hamurumuzu 180 derece ısıtılmış fırında altlı üstlü olacak şekilde pişmeye bırakalım.
  • Kekimiz kabardıktan sonra üzerinin çatlamaması ve iç kısmının daha iyi pişmesi için fırının derecesini 150'ye düşürelim.
  • Pişen kekimizi fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
  • Kekinizin pamuksu dokusunu anlamak için ona dokunmanız bile yeterli olacaktır.
  • Soğuyan kekimizi kalıptan çıkarıp dilimlere ayıralım.
  • Pamuk gibi yumuşacık olan bu göçmen kekini eminim sizler de çok seveceksiniz.
  • Afiyet olsun.. sevgiyle kalın.
  • Videolu tariflerim için YOUTUBE KANALIMa ücretsiz abone olmayı unutmayın.
  • Youtube Kanalım İçin BURAYI tıklayın.
  • Şişlenmiş Pasta tarifim BURADA
  • Kırpık Börek tarifim BURADA
  • Yoğurtlu Kırmızı Biber Mezesi tarifim BURADA


Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder