Lokanta Usulü Kemikli Et Haşlama


Lokanta Usulü Kemikli Et Haşlama İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 kilo kemikli et
  • Etin üzerini örtecek kadar kaynar su
  • 3 tane patates
  • 2 tane havuç
  • 1 tane soğan
  • 2 dal defne yaprağı
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • İsteğe göre baharat

Lokanta Usulü Kemikli Et Haşlama Nasıl Yapılır


  • Ocağa aldığımız düdüklü tencereye sıvıyağ ve kemikli etlerimizi alalım.
  • Etlerin rengi değişene kadar ara ara karıştırarak soteleyelim.
  • Bu işlemi yapmak kemikli et haşlamamızın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
  • Renkleri tamamen değişen kemikli etlerimizin üzerini örtecek kadar kaynar su ekleyelim.
  • Tenceremizin kapağını kapatıp yarım saat pişmeye bırakalım.
  • Etlerimiz pişerken patates ve havuçları soyup doğrayalım.
  • Soğanı soyup bir kenara alalım.
  • Etin kokusunu bastırıp güzel bir aroma vermesi için de 2 dal defne yaprağını hazırlayalım.
  • Düdüklü tenceremizin havasını alıp, kapağını açalım.
  • Etlerimizin pişip pişmediğini konrol edelim.
  • Pişen etlerimizin üzerine hazır olan patates, havuç ve soğanı ilave edelim.
  • İsteğe göre defne yapraklarını ekleyelim.
  • Haşlamamızın tuzunu da ilave edip karıştırdıktan sonra pişmeye bırakalım.
  • Bir tavaya tereyağını alıp erimeye bırakalım.
  • Eriyen tereyağının üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Kavrulan unun üzerine kırmızı toz biberi ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Kavrulan una kemikli etimizin suyundan ekleyip karıştıralım.
  • Hazır olan sosumuzu haşlamamıza ekleyip yavaş yavaş karıştıralım.
  • Bu sos sayesinde kemikli et haşlamanızın daha lezzetli ve daha özlü bir kıvamda olduğunu görüceksiniz.
  • Bu esnada damak tadınıza göre baharat ilavaesi yapabilirsiniz.
  • Patates ve havuçlar da iyice pişene kadar ara ara karıştırarak pişirmeye devam edelim.
  • Pişen kemikli et haşlamamızı sıcak sıcak servis edelim.
  • Afiyet olsun.
  • Şekerpare tarifim BURADA
  • Damla Çikolatalı Pamuk Kek tarifim BURADA
  • Şeritli Elmalı Kurabiye tarifim BURADA
  • Yonca Poğaça tarifim BURADA
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder