Lokanta Usulü Kemikli Et Haşlama İçin Gerekli Malzemeler
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 kilo kemikli et
- Etin üzerini örtecek kadar kaynar su
- 3 tane patates
- 2 tane havuç
- 1 tane soğan
- 2 dal defne yaprağı
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- İsteğe göre baharat
Lokanta Usulü Kemikli Et Haşlama Nasıl Yapılır
- Ocağa aldığımız düdüklü tencereye sıvıyağ ve kemikli etlerimizi alalım.
- Etlerin rengi değişene kadar ara ara karıştırarak soteleyelim.
- Bu işlemi yapmak kemikli et haşlamamızın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
- Renkleri tamamen değişen kemikli etlerimizin üzerini örtecek kadar kaynar su ekleyelim.
- Tenceremizin kapağını kapatıp yarım saat pişmeye bırakalım.
- Etlerimiz pişerken patates ve havuçları soyup doğrayalım.
- Soğanı soyup bir kenara alalım.
- Etin kokusunu bastırıp güzel bir aroma vermesi için de 2 dal defne yaprağını hazırlayalım.
- Düdüklü tenceremizin havasını alıp, kapağını açalım.
- Etlerimizin pişip pişmediğini konrol edelim.
- Pişen etlerimizin üzerine hazır olan patates, havuç ve soğanı ilave edelim.
- İsteğe göre defne yapraklarını ekleyelim.
- Haşlamamızın tuzunu da ilave edip karıştırdıktan sonra pişmeye bırakalım.
- Bir tavaya tereyağını alıp erimeye bırakalım.
- Eriyen tereyağının üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Kavrulan unun üzerine kırmızı toz biberi ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Kavrulan una kemikli etimizin suyundan ekleyip karıştıralım.
- Hazır olan sosumuzu haşlamamıza ekleyip yavaş yavaş karıştıralım.
- Bu sos sayesinde kemikli et haşlamanızın daha lezzetli ve daha özlü bir kıvamda olduğunu görüceksiniz.
- Bu esnada damak tadınıza göre baharat ilavaesi yapabilirsiniz.
- Patates ve havuçlar da iyice pişene kadar ara ara karıştırarak pişirmeye devam edelim.
- Pişen kemikli et haşlamamızı sıcak sıcak servis edelim.
- Afiyet olsun.
- Şekerpare tarifim BURADA
- Damla Çikolatalı Pamuk Kek tarifim BURADA
- Şeritli Elmalı Kurabiye tarifim BURADA
- Yonca Poğaça tarifim BURADA
0 yorum :
Yorum Gönder