Karamelli Etimek Pastası


Merhaba güzel insanlar uzun süredir yoktum buralarda çok ara verdim biliyorum ama telafi edeceğim inşallah. Ağzımız tatlansın diye nefis bir tatlı tarifiyle geldim tabi. İster tatlı deyin ister pasta tercih sizin. Karamelize şerbetle ıslanan etimekler muhallebi, krem şanti ve son olarak da karamel sosla buluşuyor. Muhteşem lezzetine bayılarak yiyeceğiniz karamelli etimek pastası tarifimin videosuna buyrun.


Karamelli Etimek Pastası İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket tuzsuz etimek

Şerbeti İçin:

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Muhallebisi İçin:

  • 6 yemek kaşığı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 litre süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilin

Üst Kısmı İçin:

  • 1 paket sade krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

Süslemek İçin:

  • Hazır karamel sos
  • Hindistan cevizi

Karamelli Etimek Pastasının Yapımı


  • Şerbetimiz için bir tencereye şekeri alıp, kısık ateşte sürekli karıştırarak şekerin erimesini bekleyelim.
  • Dilerseniz şerbetinizi normal şekilde de hazırlayabilirsiniz ama karamelize olması ayrı bir lezzet veriyor:)
  • Şekerin erime esnasında topaklanması sakın sizi korkutmasın çünkü suyu eklediğinizde şekerin eridiğini göreceksiniz.
  • Eriyip karamelize olan şekerin üzerine suyumuzu ekleyelim.
  • Şeker tamamen eriyene kadar ara ara karıştırarak şerbetimizi kaynamaya bırakalım.
  • Kısık ateşte 10 dakika kaynayan şerbetimizi ocaktan alıp ilk sıcağının çıkmasını bekleyelim.
  • Tatlınızı dikdörtgen borcam veya benim gibi ayarlanabilir bir kalıpta yapabilirsiniz.
  • Kalıbın içerisine etimeklerimizi sıralı bir şekilde dizelim.
  • Dizdiğimiz etimeklerin üzerine hazır olan şerbeti yavaş yavaş gezdirelim.
  • Şerbetin tüm etimekleri iyice ıslatmasına dikkat edelim.
  • Muhallebimiz için bir tencereye irmik, şeker ve nişastayı alıp karıştıralım.
  • Bu karışımın üzerine sütümüzü ekleyip sürekli olarak karıştıralım.
  • Pürüzsüz bir kıvam alınca ocağın altını açıp karıştırarak kaynamaya bırakalım.
  • Muhallebimiz 5 dakika kaynayıp kıvam aldıktan sonra ocağı kapatalım.
  • Ardından tereyağı ve vanilini ekleyip iyice karıştıralım.
  • İpeksi bir kıvam alan muhallebimizi ara ara karıştıralım ve kabuk tutmasını engelleyelim.
  • Şerbetini tamamen çeken etimeklerimizin üzerine muhallebimizi eşit bir şekilde yayalım.
  • Muhallebimizin üzerini düzleyelim ve soğuması için bir kenara alalım.
  • Tatlımızın en üst katı için 1 paket sade krem şantiyi 1 su bardağı soğuk sütle çırparak hazırlayalım.
  • Tamamen soğuyan muhallebinin üzerine krem şantiyi döküp düzgün bir şekilde yayalım.
  • Krem şantinin üzerine bolca hindistan cevizi serpelim.
  • Hazır olan tatlımızı buz dolabında 2 saat kadar dinlendirelim.
  • Dinlenen etimek pastamızı dilimlere ayırıp üzerini hazır karamel sosla süsleyip servis edelim.
  • Deneyecek olanlara şimdiden afiyet bal şeker olsun.
  • Yeni bir tarifte buluşmak dileğiyle sevgiyle kalın.
  • Şişlenmiş Pasta tarifim BURADA
  • Kırpık Börek tarifim BURADA
  • Yoğurtlu Kırmızı Biber Mezesi tarifim BURADA

Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder