Lokanta Usulü Kırmızı Mercimek Çorbası


Merhaba.. Bugün size muhteşem renge sahip, tam kıvamında nefis bir kırmızı mercimek çorbası tarifim var. Lokanta usulü kırmızı mercimek çorbasının sırrını merak edenler mutlaka detaylara bakmalısınız. Şimdi buyrun tüm püf noktaları belirttiğim videolu kırmızı mercimek çorbası tarifime.


Lokanta Usulü Kırmızı Mercimek Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 tane patates
  • 1 tane havuç
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı salça(isteğe bağlı)
  • 1 soğan
  • 1 litre kemik suyu
  • 2 su bardağı kaynar su
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı toz zerdeçal
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı kuru nane


Lokanta Usulü Kırmızı Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır


  • Mercimeği bir kaseye alalım.
  • Üzerine kaynamış su ekleyip 15 dakika bekletelim.
  • Mercimek suda beklerken patates ve havucu soyup rendeleyelim ve bir kaseye alalım.
  • Düdüklü tencereye sıvıyağ ve tereyağını alalım.
  • Tereyağı eriyince suyunu süzdüğümüz mercimekleri ve salçayı ekleyip kavurmaya başlayalım.
  • Rendelemiş olduğumuz patates ve havuçları de ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Soyup yıkadığımız soğanı bütün bir şekilde ekleyelim.
  • Kavurma işlemi bittikten sonra kemik suyunu ve normal suyu ekleyelim.
  • Tuz, toz kırmızı biber ve zerdeçalı ekleyelim.
  • Zerdeçal çorbamıza altın sarısı rengi veriyor.
  • Kemik suyu ise apayrı bir lezzet veriyor.
  • Düdüklü tenceremizin kapağını kapatıp orta ateşte pişmeye bırakalım.
  • Piştikten sonra havasını aldığımız düdüklü tenceremizin kapağını açalım.
  • Bütün olarak attığımız soğanı çıkaralım.
  • Pişen çorbamızı blenderdan geçirelim ve uygun boyutta başka bir tencereye alalım.
  • Kısık ateşte tekrar pişmeye aldığımız çorbamıza kuru nane ve limon suyu ekleyip karıştıralım.
  • Dilerseniz çorbanızın üzerindeki köpüğü alabilirsiniz ama kaynadıkça o köpük kaybolucaktır.
  • Çorbanızın kıvamına göre kaynamış su ilave edebilirsiniz.
  • 15 dakika kadar kaynattığımız çorbamızı ocaktan alıp servis edelim.
  • Afiyet olsun.


Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder