Kanserden Korunma Yöntemleri


Çağımızın en amansız hastalığı olan kanserden korunmak için neler yapmalı? Nasıl beslenmeli? Kanseri önlemek için neler yapmalıyız? İşte size merak ettiğiniz tüm bu soruların yanıtı!


Kanserden Korunma Yöntemleri

Sigara içmemek
Kanser ölümlerinin %30’luk kısmı tamamen sigara yüzünden hayatını kaybedenlerden oluşuyor. Akciğer kanseri vakalarının % 87'sinden sigara sorumlu. Yani sigarasız hayat, kansere karşı en büyük savunmanızdır.

Alkol
Alkol almamak ya da kısıtlı derecede tüketmek en sağlıklı olanıdır. Alkol ağız, boğaz, gırtlak, yemek borusu, karaciğer, kalın bağırsak, pankreas ve meme kanserinin bilinen sebepleri arasındadır

Radyasyondan uzak durmak!
Deri kanserine yol açan güneş ışığına aşırı maruz kalmak ve diğer radyasyon yayan şeylerden uzak durmak gerekir.


Enfeksiyonlardan korunmak

Kronik enfeksiyonlara bağlı olan kanser riski de oldukça yüksektir. Güvenli bir hayat için dikkatli olmalısınız.

Sağlıklı beslenme
Hayatımızın en önemli kısmı beslenmeden oluşandır. Hem sağlıklı kalabilmek hem de kanserden korunmak için sağlıklı beslenmek gerekir. Fazla kırmızı et tüketiminden kalın bağırsak kanserine ya da hormonlu gıdaların tüketiminden doğacak farklı kanser olasılıklarına karşı sağlıklı beslenmek gerekir. Bolca yeşil yapraklı sebze tüketmek gerekir. Su tüketimi de en önemli diğer etkendir. Vücut sağlığınız için günde 2-3 litre su tüketmelisiniz.

Egzersiz yapmak
Bir gün içinde en az 30 dakika yürüyüş hayat kurtarır bunu unutmamak gerekir. Meme, kalın bağırsak, rahim ve prostat kanseri egzersiz yapanlarda çok daha az görülmektedir.

Kilo dengesini korumak
Kalın bağırsak, rahim, yemek borusu, böbrek, pankreas, prostat ve yumurtalık kanserinden korunmak için sürekli kilonuzu kontrol altında tutmalı ve sağlıklı beslenmelisiniz.

Sağlık Kontrolü
Yılda en azından 1 kere yapılacak olan check-up ile hayatınızı kurtarabilirsiniz. Erken teşhis her zaman hayat kurtarır, unutmayın!

Stresle başa çıkmak

Günümüzün en önemli sorunu olan stres, aslında tamamen sağlığımızdan olmamızı sağlayan ve kendimize yapabileceğimiz en kötü şeydir. Egzersiz, meditasyon, danışmanlık ve konuşma tedavileri ile stresten kurtulabilir ve daha huzurlu bir hayat yaşayabilirsiniz.
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder