Yoğurtlu Brokoli


Brokoli her ne kadar sevilmeyen bir sebze olsa da onu bol bol tüketmeliyiz. Çünkü brokolinin faydaları saymakla bitmez. Brokolinin içinde bulunan besin öğeleri ve mineraller sağlık için olmazsa olmazlardır. Lif kaynağı olan brokoli kanserle savaşta en etkili sebzelerden biridir. Bunun yanı sıra. kalp sağlığına, saç sağlığına ve göz sağlığına da çok faydalıdır. Kas ağrılarının giderilmesine de yardımcı olur. Brokolinin en yararlı tüketim şekli çiğ ya da hafif pişmiş şekilde olmasıdır. Ben de bugün size çok pratik ve lezzetli bir brokoli tarifiyle geldim. Hafif şekilde haşladığımız brokolimizin üzerine sarımsaklı yoğurdu döküp harika bir lezzet elde ediyoruz. Şimdi buyrun yoğurtlu brokoli tarifimin detaylarına

Yoğurtlu Brokoli İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 tane brokoli
  • Tuz
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Pul biber

Yoğurtlu Brokoli Nasıl Hazırlanır


  • Brokolimizin dallarını ayırıp çiçek kısımlarını bir kaba alalım.
  • İyice yıkayıp bir tencereye yerleştirelim.
  • Brokolilerin yarı hizasına gelene kadar soğuk su ekleyelim.
  • Üzerlerine tuz serpelim.
  • Tencerenin kapağı açık bir şekilde haşlayalım.
  • Buhar aparatınız varsa onda pişirmenizi tavsiye ederim.
  • Derin bir kaba buzlu su hazırlayalım.
  • Pişen brokolileri hemen buzlu suya dolduralım.
  • Tencerenin kapağı açık pişirmek ve buzlu suya ıslamak brokolilerin renginin sararmasına engel oluyor.
  • Bu sayede piştikten sonra da yemyeşil oluyorlar.
  • Suyunu süzdükten sonra servis tabağına alalım.
  • Yoğurda dövülmüş sarımsak ve tuz ekleyip çırpalım.
  • Hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu brokolilerin üzerine gezdirelim.
  • İsteğe göre üzerine pul biber serpelim.
  • Afiyet olsun.
  • Patates Pizzası tarifim BURADA
  • Maydanozlu Poğaça tarifim BURADA
  • Yoğurtlu Patates Salatası tarifim BURADA

Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder