Ayva Tatlısı


Ayvanın en lezzetli ve en güzel halidir ayva tatlısı. Hafif veya meyveli tatlı tercih edenlerin vazgeçilmezidir o. Hafif mayhoş tadına doyulmayan ayva tatlısının yapımı da çok pratiktir. Ama yapıp da istediğim gibi olmadı diyenlerin ortak sorunu istedikleri renkte bir ayva tatlısına sahip olamamalarıdır. Oysaki gıda boyası kullanmadan muhteşem bir renkte ayva tatlısı yapmak hiç de zor değil. Bunun en önemli noktası aktarlardan kolaylıkla temin edebileceğiniz nar çiçeği yapraklarıdır. Yani nar çiçeği çayı. Benim çok severek içtiğim bir çaydır kendileri bilmeyenlere de kesinlikle tavsiyemdir. Bunun yanı sıra ayvaların kabuklarını pişirirken tencerenin tabanına dizmek ve ayvaların çekirdeklerini kullanmak da ayva tatlımızın renk ve kıvamı için çok önemlidir. Ben sizin için ayva tatlısı tarifinin videosunu da hazırladım. Yazılı tarifime geçmeden dilerseniz önce videomu izleyin.

Ayva Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 tane ayva
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 15 yaprak narçiçeği yaprağı
  • Üzeri için kaymak veya krem şanti

Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır


  • Ayvaları yıkayıp kabuklarını soyalım.
  • İkiye böldüğümüz ayvaların içlerini temizleyip çekirdeklerini ayıralım.
  • Aynı şekilde kabuklarını da ayıralım.
  • Soyduğumuz ayvaların kararmaması için üzerlerine limon sıkalım.
  • Tencerenin tabanına ayva kabuklarını yerleştirelim.
  • Üzerine ayva parçalarını kase şeklinde dizelim.
  • Ayırdığımız ayva çekirdeklerini üzerlerine serpiştirelim.
  • Her bir ayva dilimin üzerine eşit şekilde şeker dökelim.
  • Ayva tatlımızın rengini verecek olan en önemli noktaya geldi sıra.
  • Bunun için nar çiçeği yapraklarını ufalayıp ayvaların üzerine serpiştirelim.
  • Son olarak ayvaların yarı hizasına gelecek kadar su dolduralım.
  • Tencerenin kapağını kapatıp önce orta sonra kısık ateşte 30-40 dk. kadar pişirelim.
  • Ayvalar pişerken ara ara dibinin suyundan kaşıkla alıp üzerlerine gezdirelim.
  • Renginin üst tarafa da geçmesi için pişmeye yakın ters çevirelim.
  • Pişen ayvaları servis tabağına alalım.
  • Üzerine kaymak veya krem şanti ekleyip fındık serperek servis edelim.
  • Afiyet olsun.
  • Baharatlı Kurabiye tarifim BURADA
  • Patatesli Sünger Poğaça tarifim BURADA
  • Kıbrıs Tatlısı Tarifim BURADA
  • Pastane Poğaçası tarifim BURADA
  • Karışık Turşu tarifim BURADA


Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder