Evde Simit Lezzeti

Yeni bir güne uyanıp evimize sızmaya çalışan gün ışığıyla göz göze geldik.Hızlıca hazırlanıp,okula,işe,gidebilmek için otobüse,metroya yada servise koşmamız gerekti belkide.Bu koşuşturmada eyvah kahvaltı yapmadık.Ne olacak peki kahvaltımız?
Etrafa bir göz gezdirip köşe başındaki altın sarısı ,mis kokulu simitlerle bakışırız.Hızlıca kahvaltımız olan bu lezzetlere vapurda isek martıları da ortak ederiz.Paylaşımcı milletiz biz vesselam..
Sizleri bu koşuşturmadan uzak mısınız keyif dolu bir kahvaltı masasına kadar mı yolculuğunuz,Mahallenin simitçisi ‘Simiiitciiii, taze, sıcak simit’ diye bağırarak geçti sokaktan.Ama o ne hala masanızda nefis çıtır çıtır simitle,yanında doğranmış domatesler ve beyaz peyniriniz.Çayınızda yanında oh evlere şenlik..İşte tamda bu yerde hem hayatlarımıza hem damaklarımıza böyle kazınmış simit in lezzeti.
Her gün hayatımızın içinde mis gibi kokusuyla bizleri kucaklayan simit in evimizde annemizin elinin lezzetiyle buluşmasını duyuralım sizlere,Tarifini hep birlikte deneyelim ,lezzetimizi evlerimize taşıyalım..
Gelsin tarifimiz..
BEYAZ SİMİT (14adet)
1,5 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ilik su
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 cay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
5-5,5 su bardağı un
Üzeri icin ;
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
Iri susam
*** Öncelikle susamlarinizi biraz kavurun. Soğumaya birakin.
Unun yarısını derin bir kaba alıp ortasını açın. Malzemelerin hepsini ekleyip hamuru yogurmaya başlayın. Kalan unu azar azar ilave edip yogurma islemini tamamlayın. Hamurun kivami kati olmasın yumuşak olsun.
Bekletmeden hamuru 28 bezeye ayırın. Her birini uzun uzun yuvarlayin elinizle. Örgü seklinde Ikiser tanesini birbirine dolayin. Once pekmezli suya sonra susama bulayin. Yağlı kagit serili tepsiye dizin hepsini.
1 saat tepsine mayalandirin.
180° ısıtılmış fırında kizarana kadar pişirin. Çocuklarınızın ve sizin cok seveceginiz tariflerden biri. Afiyetle yeyin 😉
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder