Çocuklarımızla 3 Boyutlu El Çizimi




Çocuklarımızla 3 Boyutlu El Çizimi

Çocuklarımızla  kaliteli zaman geçirmek hiç de zor değil.

Etkinlikleri çocuklarımızın ilgi alanları belirler.

Çocuklarımızla zaman geçirmenin faydaları anlatmakla bitmez biliyorum. Biz onlarla ne kadar verimli zaman geçirirsek, onlardan da o kadar verim alırız. Bence ilgi en önemli verim tohumudur. Geçirdiğimiz zamanı keyifli ve eğlenceli hale getirmekse tamamen bizim elimizdedir. Çocuğumuz nelerden hoşlanır, nelerle zaman geçirmeyi sever ona göre bir yol çizelim. Arabalara mı ilgisi var bir garaj kurun, bebeklere mi ilgisi var evcilik oynayın. Seçimi ne kadar biz yapıyor gibi görünse de seçim tamamen çocuklarımıza aittir aslında.
Gözlemlerim sonucu  hemen hemen her çocuğun boyalarla haşır neşir olup, resim çizmeyi çok sevdiği kanısına vardım. Ne kadar güzel değil mi hayal dünyasını bomboş bir kağıda dökmesi? O kağıtta kimi zaman hayvanlar olur, kimi zaman evler, kimi zaman da sadece çocuğumuzun eli olur. El çizme neredeyse hepimizin hayatında bir kere de olsa yaptığı bir etkinliktir.

3 boyutlu el  nasıl çizilir?

Koyun o tosbik  elleri kağıda çiziverin rengarenk kalemlerle.Sonra da ”Aa benim elim ne kadar da minikmiş, ne kadar da tatlıymış.” sözleri uçuşsun havada. Şimdi size hem çok keyifli hem de çok kolay bir el çizme etkinliğinden bahsedeyim. El değil mi daha nasıl çizicez diye düşünmeyin. Anneler onu da renkli bir hale getirdi ve artık  3 boyutlu el çizimi diye birşey var. Oldukça basit malzemeler ve el becerisiyle kolaylıkla çizebilirsiniz. Sıra geldi nasıl yaptığımızı anlatmaya..
Malzemeler:
  • Resim kağıdı
  • İspirtolu (keçeli) siyah kalem
  • Renkli boya kalemleri
1- Önce çocuğunuzun elini tam kağıdın ortasına koyun ve kurşun kalemle kenarından çizerek kalıbını çıkarın.
2- Çocuğunuzun  yaşına göre ister ona çizdirin ister kendiniz çizin. Ama emin olun iki türlü de çok eğlenecek kuzucuklar.
3- İspirtolu siyah kalemle kenar kısımları düz, elin iç kısmını ise bombeli bir şekilde çizmeye başlayın. Ortalama yarım cm.lik aralıklarla elin tamamı bitene kadar bombeli çizime devam edin.
4- Sıra geldi renkli kalemlerimize. İster ara kısımları rengarenk boyayın ister siyah şeritler gibi birbirini takip eden çizgiler çekin. Seçim sizin.
5- Çizdikçe elin 3 boyutlu görüntüsü ortaya çıkacaktır. Bilekten parmak ucuna kadar aynı işleme devam edin.
6- Bitince de köşesine tarih atıp bu resmi miniğiniz büyüdüğünde ona göstermek için saklayın. Hatta çerçeveleyip odasına asın. İşte bu kadar basit ve eğlenceli bir  etkinlik.. Size kolay gelsiinn..
Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder