Közlenmiş Kapya Biber Turşusu


Bazı insanlar ruhunuza güzel gelir.. Bazıları kalbinize, bazıları ise hayatınıza iyi gelir. Güzel gelenlerinizin çoğalması dileğiyle hepinize merhaba.. Bütün hanımların tam gaz kış hazırlıklarına devam ettiği şu günlerde size bir öneriyle geldim bugün. Aranızda mutlaka bilenler vardır ama ben bilmeyenler için tam ölçülü közlenmiş kapya biber turşusu tarifimi hazırladım. Közlenmiş kapya biber turşusu nasıl yapılır diye merak edenler için hazırladığım közlenmiş kapya biber turşusu tarifime geçmeden önce videosuna buyrun lütfen.

Közlenmiş Kapya Biber Turşusu İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 kilo kapya biber
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 baş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz

Közlenmiş Kapya Biber Turşusu Nasıl Yapılır

  • Kapya biberleri odun ateşinde veya fırında közleyelim.
  • Közlenen biberleri soyalım.
  • Çekirdeklerini temizleyip doğrayalım.
  • Bir tencereye su, sirke, zeytinyağı,tuz ve şekeri alalım.
  • Hepsini karıştırıp kısık ateşte kaynatalım.
  • Biberlerin üzerine sarımsakları doğrayalım.
  • Yarım demet maydanozu da onun üzerine doğrayalım.
  • Hepsini derin bir kasede karıştıralım.
  • Biber karışımını kavanozlara dolduralım.
  • Hala kaynamakta olan suyu  biberlein üzerini örtecek şekilde dolduralım.
  • Kapaklarını sıkıca kapatıp ters çevirelim.
  • Kapakların hiç kullanılmamış kapak olması çok önemli.
  • Üzerine sofra bezi örtüp bu şekilde bir gece bekletelim.
  • Kapaklarının tutup tutmadığını kontrol edelim.
  • hazır olan közlenmiş  kapya biber turşularımızı güneş görmeyen serin bir yere kaldıralım.
  • İyi günlerde afiyetle tüketin.
  • Mayalı Pişi tarifim için BURAYI
  • Peynirli Çıtır Börek tarifim için BURAYI
  • Rus Salatası tarifim için BURAYI
  • Midye Börek tarifim için BURAYI



Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder