Çizgili Muhallebi


Merhaba sevgili dostlar  bugün size nefis bir sütlü tatlı tarifim var. Adı çizgili muhallebi olan bu tatlım çok hafif olduğu gibi çok da lezzetli oluyor. Üstelik yapımı da çok ama çok pratik. Ben bu muhallebinin özellikle kıvamını dokusunu çok beğeniyorum. Yumuşacık ama kalıp gibi duran dokusuna hayran bırakıyor herkesi. Hatta bu muhallebiyi birçok tarifinizde kullanabilirsiniz. Tam ölçülü çizgili muhallebi nasıl yapılır diye merak edenler için ben videolu tarif hazırladım. Dilerseniz önce videomu izleyin hatta videolu tariflerimin devamını isterseniz youtube kanalıma abone olmayı unutmayın lütfen.

Çizgili Muhallebi İçin Gerekli Malzemeler

  • 6 su bardağı süt
  • 1 fincan irmik
  •  1 fincan un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kakaolu petibör bisküvi

Çizgili Muhallebi Nasıl Yapılır

  • bir tencereye süt, irmik, un ve şekeri alalım.
  • Kaynayana kadar orta ateşte sürekli karıştıralım.
  • Kaynayınca altını kısıp 5 dakika daha pişirelim.
  • Ocaktan alınca tereyağı ve vanilini ekleyip karıştıralım.
  • Baton kek kalıbını streç filmle kaplayalım.
  • Tabana biraz muhallebi döküp yayalım.
  • Bir sıra bisküvi dizelim. Benim kalıbım 4 tane alıyor.
  • Muhallebi bitene kadar sırasıyla aynı işlemi tekrar edelim.
  • Kenarlardan sarkan streç filmle üzerini güzelce kapatıp saralım.
  • Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırıp 2-3 saat dinlendirelim.
  • Dinlenen çizgili muhallebiyi kalıptan çıkaralım.
  • Üzerini isteğe göre süsleyelim.
  • Dilimleyip servis edelim.
  • Afiyet olsun.
  • Mayalı Pişi tarifim için BURAYI
  • Peynirli Çıtır Börek tarifim için BURAYI
  • Rus Salatası tarifim için BURAYI
  • Midye Börek tarifim için BURAYI



Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder