Piyano Pasta İçin Gerekli Malzemeler
- 1 paket kedidili bisküvi
- 1,5 paket kakaolu petibör bisküvi
- 1,5 su bardağı süt (Bisküvileri ıslatmak için)
Muhallebisi İçin:
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta
- 1 fincan un
- 1 fincan buğday nişastası
- 1 litre süt (5 su bardağı)
- 1 paket vanilin
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Süslemek İçin:
- 1 yemek kaşığı kakao
- Kağıt şeritler
Piyano Pasta Nasıl Yapılır
- Kedidili bisküvilerimizi geniş bir tabağa aldığımız süt ile ıslattıktan sonra kalıba dikey olarak yerleştirelim.
- Kalıba yerleştirdiğimiz iki adet kedidili bisküvinin arkasına 3 adet kakaolu bisküviyi dikey olarak dizelim.
- Kakaolu bisküvileri ıslatmıyoruz.
- Bisküvilerimizi sütün içinde çok fazla bekletmenize hiç gerek yok, sadece batırıp çıkarmanız yeterli.
- Bisküvilerimiz bitene kadar aynı sırayla dizmeye devam edelim.
- Bisküvilerin dizme işlemi tamalanınca bir kenara alalım.
- Muhallebimiz için bir tencereye şeker ve yumurtayı alıp iyice karıştıralım.
- Karışan yumurta ve şekerin üzerine un, nişasta ve bir su bardağı sütü ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
- Muhallebimizin topaklanmadan pürüzsüz bir kıvam alması için bu aşama çok önemli lütfen buna dikkat edelim.
- Geriye kalan 4 su bardağı sütüde ekleyip karıştıralım.
- Yani toplam olarak 1 litre süt kullanıyoruz.
- Muhallebimizi ocağa alalım ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.
- Ocaktan aldığımız muhallebimize vanilin, tereyağı ve isteğe göre limon kabuğu rendesi ekleyelim.
- Tereyağı eriyene kadar hepsini iyice karıştıralım.
- Hazır olan muhallebiyi bir kepçe yardımıyla yavaş yavaş bisküvilerin üzerine gezdirip, her yerine eşit şekilde yayılmasını sağlayalım.
- Pastamızın üzerini düzleyip kapattıktan sonra en az 2 saat buzdolabında dinlendirelim.
- Dinlenen pastamızı kalıbından ayıralım.
- Pastamızın üzerini süslemek için bir parmak kalınlığında kağıt şeritler hazırlayalım.
- Kareli büyük boy defterden 3 kare olacak şekilde keselim.
- Bu şeritleri aralıklı olarak pastamızın üzerine yerleştirelim.
- Pastamızın üzerine her yeri kapanacak şekilde kakaoyu eleyelim.
- İki elimizle kenarlarından tutarak pastamızın üzerindeki kağıtları dikkatli bir şekilde alalım.
- Hazır olan piyano astamızı dilediğimiz şekilde dilimlere ayırıp servis edelim.
- Afiyet olsun.
- Görüntüsü kadar lezzeti de çok güzel olan bu pastayı mutlaka denemelisiniz.
- Yeni bir tarifte buluşmak dileğiyle sevgiyle kalın.
- Şişlenmiş Pasta tarifim BURADA
- Kırpık Börek tarifim BURADA
- Yoğurtlu Kırmızı Biber Mezesi tarifim BURADA
- Çikolatalı Kurabiye tarifim BURADA
- Büzme Baklava tarifi BURADA
- Ev Yapımı Tereyağı tarifim BURADA
0 yorum :
Yorum Gönder