Piyano Pasta



Piyano Pasta İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket kedidili bisküvi
  • 1,5 paket kakaolu petibör bisküvi
  • 1,5 su bardağı süt (Bisküvileri ıslatmak için)

Muhallebisi İçin:

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 fincan un
  • 1 fincan buğday nişastası
  • 1 litre süt (5 su bardağı)
  • 1 paket vanilin
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Süslemek İçin:

  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Kağıt şeritler


Piyano Pasta Nasıl Yapılır


  • Kedidili bisküvilerimizi geniş bir tabağa aldığımız süt ile ıslattıktan sonra kalıba dikey olarak yerleştirelim.
  • Kalıba yerleştirdiğimiz iki adet kedidili bisküvinin arkasına 3 adet kakaolu bisküviyi dikey olarak dizelim.
  • Kakaolu bisküvileri ıslatmıyoruz.
  • Bisküvilerimizi sütün içinde çok fazla bekletmenize hiç gerek yok, sadece batırıp çıkarmanız yeterli.
  • Bisküvilerimiz bitene kadar aynı sırayla dizmeye devam edelim.
  • Bisküvilerin dizme işlemi tamalanınca bir kenara alalım.
  • Muhallebimiz için bir tencereye şeker ve yumurtayı alıp iyice karıştıralım.
  • Karışan yumurta ve şekerin üzerine un, nişasta ve bir su bardağı sütü ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
  • Muhallebimizin topaklanmadan pürüzsüz bir kıvam alması için bu aşama çok önemli lütfen buna dikkat edelim.
  • Geriye kalan 4 su bardağı sütüde ekleyip karıştıralım.
  • Yani toplam olarak 1 litre süt kullanıyoruz.
  • Muhallebimizi ocağa alalım ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Ocaktan aldığımız muhallebimize vanilin, tereyağı ve isteğe göre limon kabuğu rendesi ekleyelim.
  • Tereyağı eriyene kadar hepsini iyice karıştıralım.
  • Hazır olan muhallebiyi bir kepçe yardımıyla yavaş yavaş bisküvilerin üzerine gezdirip, her yerine eşit şekilde yayılmasını sağlayalım.
  • Pastamızın üzerini düzleyip kapattıktan sonra en az 2 saat buzdolabında dinlendirelim.
  • Dinlenen pastamızı kalıbından ayıralım.
  • Pastamızın üzerini süslemek için bir parmak kalınlığında kağıt şeritler hazırlayalım.
  • Kareli büyük boy defterden 3 kare olacak şekilde keselim.
  • Bu şeritleri aralıklı olarak pastamızın üzerine yerleştirelim.
  • Pastamızın üzerine her yeri kapanacak şekilde kakaoyu eleyelim.
  • İki elimizle kenarlarından tutarak pastamızın üzerindeki kağıtları dikkatli bir şekilde alalım.
  • Hazır olan piyano astamızı dilediğimiz şekilde dilimlere ayırıp servis edelim.
  • Afiyet olsun.
  • Görüntüsü kadar lezzeti de çok güzel olan bu pastayı mutlaka denemelisiniz.
  • Yeni bir tarifte buluşmak dileğiyle sevgiyle kalın.
  • Şişlenmiş Pasta tarifim BURADA
  • Kırpık Börek tarifim BURADA
  • Yoğurtlu Kırmızı Biber Mezesi tarifim BURADA
  • Çikolatalı Kurabiye tarifim BURADA
  • Büzme Baklava tarifi BURADA
  • Ev Yapımı Tereyağı tarifim BURADA

Share on Google Plus

YAZAR Flamingo Hobbys

Misafirlerinizi Muhteşem Yemeklerinizle Etkileyin..

0 yorum :

Yorum Gönder